Recept na rebarborovou buchtu na plech

Rebarbora je zelenina, která obsahuje řadu vitamínů a minerálů: vitamínu B3, B5 a B9 (kyselina listová), z minerálních látek hlavně vápník, draslík, mangan, železo, fosfor a hořčík.

Sdílejte článek

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Recept na buchtu s rebarborou

 Ingredience: PL mouka (různé druhy), olej, mléko, cukr, sůl, PRDP, vejce, tvaroh, vanilkový puding, drobenka, kandovaná pom. kůra nebo marmeláda a REBARBORA.

Postup:

Druhá vrstva: Připravila jsem si puding z 1/2 l mléka, dvě lžíce cukru a dvou vanil. pudingů a přimíchala do vlažného jeden měkký plnotučný tvaroh.

Těsto první vrstva: 2 hrnky polohrubé mouky (já dala 1 hrnek celozrnné pšeničné a půl jáhlové a čtvrt rýžové a čtvrt mandlové); přidala prášek do pečiva a špetku soli. Pak 2 ks vajec s hrnkem třtinového cukru vymíchala, přidala k tomu půl hrnku oleje nebo rozpuštěného vlažného másla. Přimíchala k mouce, přidala půl až celý hrnek mléka, dle hustoty těsta, mělo by být pomalu tekuté, hustší než bábovkové. Vylila na plech (peč.pap nebo vymazaný a vysypaný), rozetřela a nahoru postupně přidala puding s tvarohem, na to jsem pkladla pomerančem a na to rebarbora nakrájená na malé kousky vyválená v cukru, zasypala řádně drobenkou a dala péci na 30 – 40 minut (až zhnědnou okraje) při 180 stupních. 

Máte dotaz?

Napište mi s čím vám mohu poradit.

Další články

Zacvičte si Pilates online!

Mé videokurzy a online lekce jsou vhodné pro začátečnice i pokročilé.

Jaroslava Voleská

Máte dotaz

Dej mi vědět, s čím Ti mohu pomoci. Vyplň tento krátký formulář a já se Ti obratem ozvu.

Vyplněním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních dat pro účely další komunikace.

Na stránkách používám jen nezbytné cookies. Poprosím vás o souhlas s jejich užíváním.