Recept na buchtu s rebarborou
Ingredience: PL mouka (různé druhy), olej, mléko, cukr, sůl, PRDP, vejce, tvaroh, vanilkový puding, drobenka, kandovaná pom. kůra nebo marmeláda a REBARBORA.
Postup:
Druhá vrstva: Připravila jsem si puding z 1/2 l mléka, dvě lžíce cukru a dvou vanil. pudingů a přimíchala do vlažného jeden měkký plnotučný tvaroh.
Těsto první vrstva: 2 hrnky polohrubé mouky (já dala 1 hrnek celozrnné pšeničné a půl jáhlové a čtvrt rýžové a čtvrt mandlové); přidala prášek do pečiva a špetku soli. Pak 2 ks vajec s hrnkem třtinového cukru vymíchala, přidala k tomu půl hrnku oleje nebo rozpuštěného vlažného másla. Přimíchala k mouce, přidala půl až celý hrnek mléka, dle hustoty těsta, mělo by být pomalu tekuté, hustší než bábovkové. Vylila na plech (peč.pap nebo vymazaný a vysypaný), rozetřela a nahoru postupně přidala puding s tvarohem, na to jsem pkladla pomerančem a na to rebarbora nakrájená na malé kousky vyválená v cukru, zasypala řádně drobenkou a dala péci na 30 – 40 minut (až zhnědnou okraje) při 180 stupních.