Recept na špenátové lasagne

Špenát obsahuje vitamíny a má na naše tělo úžasné účinky. Hlavně na zrak, srdce a mozek.

Sdílejte článek

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ingredience: Lasagne, vejce, špenát, tvaroh, měkký ovčí nebo kozí sýr, tvrdý sýr parmazánového typu, mléko (i rostlinné), pesto z medvědího česneku nebo česnek (dle chuti), olivový olej, cibule, jakékoliv koření, do Ti chutná (mně kari, může být i čili….)

Nejdříve jsem spařila špenát a povařila (dle tuhosti a druhu špenátu – mangold, lebeda, kopřiva….), dochutila solí a pestem z medvědího česneku (může být i bazalkové nebo rajčatové nebo ajvar), nechala vychladnout.

Rozmíchala jsem měkký sýr s tvarohem a vejci, solí a kořením (kari) a pak vmíchala mléko, aby byla konzistence řidší.

Nakrájela jsem cibuli na kolečka, nastrouhala parmazán a přichystala olivový olej, aby byl po ruce.

Vytřela jsem si formu a dala první vrstvu lasagní, na ně kroužky cibule, pak směs s tvarohem, na to špenát s česnekem a posypat parmazánem. Takto opakujte, až vám nezbydou náplně, na poslední lasagne nasypte parmazán a polijte olivovým olejem.

Pokud zmáčknete na poslední patro a objeví se tekutina vše je v pořádku, pokud ne, dolejte do formy mléko nebo smetanu.

Dejte péci na 20 – 40 minut (dle velikosti) do trouby na 180 stupňů (postupně zmírňujte na 150) a sledujte povrch. Měl by být nazlátlý a do křupava, nemělo by to plavat.

Tento recept je bez množstevních limitů. Spíše pro inspiraci. Místo špenátu lze připravit pyré z dýně. Dobrou chuť!

Máte dotaz?

Napište mi s čím vám mohu poradit.

Další články

Zacvičte si Pilates online!

Mé videokurzy a online lekce jsou vhodné pro začátečnice i pokročilé.

Jaroslava Voleská

Máte dotaz

Dej mi vědět, s čím Ti mohu pomoci. Vyplň tento krátký formulář a já se Ti obratem ozvu.

Vyplněním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních dat pro účely další komunikace.

Na stránkách používám jen nezbytné cookies. Poprosím vás o souhlas s jejich užíváním.